Nyheder

Referat fra kaffem?det.d.2/9 ...

Pulszone-beregner

Teampuls - pulszone - beregner
Beregn dine pulszoner


Pace-tabeller

Teampuls - Pace - tabeller
Pace-tabeller - se dem her


Galleri

Teampuls - Galleri
Se mere klik her


Teampuls - Galleri
www.fitnessfritid.dk

Evaluering d. 14. november 2009.

Evaluering af efteråret 2009

Pulsholdets Pokal "Claus Riber Prisen" og Forskellige andre spontane priser blev uddelt. Lørdag den 14. november.
 
Claus Riber Prisen. Gik til Connie. 
 
Fighterprisen. Gik til Mohammed. 
                                                                                                        
 
Tålmodigheds Prisen. Gik til Lisbeth. 
Lisbeth der løber th.
 
Jeg vil her prøve at evaluere og beskrive de 21 ugers træningsforløb. Evaluering skal bruges konstruktivt med positiv tænkning. Selve træningen er forløbet planmæssigt, og altid med den rette indstilling.  
 
Efter 5 ugers veloverstået grundtræning med bakkeløb, tempoløb, samt 7 ugers seriøs marathontræning og 3 ugers nedtrapning. samt flere delmål med blandt andet Aarhus Halvmarathon, Marselisløbet, Kolding Halvmarathon, Viborg Marathon - Berlin Marathon - Amsterdam Marathon - New York City Marathon.
 
Det har været en flot sæson med en del personlige rekorder og flotte resultater. Når det er sagt, så skal jeg også være ærlig, ikke alt er gået lige godt. Her tænker jeg på dem der løb Kolding ½marathon.
 
I var sat meget op til den sidste afpudsning inden det store mål Berlin Marathon. Jeg mener 14 dage før Berlin Marathon var tæt på, oven på Marselisløbet og en lidt hård uge med 10x800m intervaller.
I løb nogle flotte tider i Kolding, men med for store omkostninger i forhold til hvad I havde brug for. I var i topform om torsdagen efter 10x800m intervaller og I var meget klar til Berlin lige her til, og I havde mere brug for en rolig tur i stedet for en tur til Kolding, som det stod i træningsprogrammet.
 
I havde ikke meget overskud hele ugen efter, I var trætte og udmattede faktisk var I først klar søndagen efter, og en uges nedtrapning til Berlin Marathon er ikke optimalt. Derfor tror jeg ikke at I toppede jeres form i Berlin Marathon. I var ikke 100 % Faktisk tror jeg mere på at I er i bedre form lige nu, eller om en uges tid når I har slappet af, hvis I udnytter det rigtigt.
 
Jeg holdt vejret, jeg krydsede fingre og håbede på at det gik jer godt. Det gik fornuftigt i Berlin Marathon. Alle kom hjem med medajlen, rigtigt flot, det kan vi alle være stolte over, det er jeg også på jeres vegne.
 
En anden gang lyt lidt mere til kroppen eller til træneren, jeg vil altid bakke jer op 110 %. I har også et med ansvar. At bede om hjælp er ikke en svaghed, det er en styrke.
 
Typiske symptomer på overtræning.

- Forøget hvilepuls (kræver at man nøje kender sin hvilepuls)
- Nedsat ydeevne (psykisk og fysisk), træthed
- Forlænget restitution efter træning, vedvarende ømheder
- Øget skadesrisiko, flere småskader
- Dalende irritationstærskel, du er for eksempel opfarende
- Følelsesmæssig ubalance
- Søvnproblemer
- Manglende lyst til træning
- Svækket immunforsvar, du er for eksempel ofte forkølet, får "forkølelsessår"
- Nedsat appetit og vægttab

En eller flere af disse symptomer kan være fremtrædende hos den enkelte idrætsudøver. Desuden er det formentlig sådan, at genetiske faktorer også spiller en rolle. Nogle kan ganske simpelt bedre holde til den hårde træning end andre.
 
Grundige overvejelser.

Hvad gør man så, hvis man er på vej ind i eller er kommet ind i en overtræning.
Man gør to ting. Skruer ned for træningsmængden. Det bør ske her og nu!
Gør sig nogle grundige overvejelser med hensyn til ens trænings – restitutionsbalance.
 
Hvad er motivation?
 
Det hele starter med dig selv. Dit behov og forventninger. Din målsætning. Hvad er det du vil opnå
Motivation er den bærende drivkraft. Er motivationen fraværende kommer der ikke noget ud af det. Manglende motivation kan være tegn på manglende selvtillid. Mister du troen på dig selv, mister du også troen på det du fortager dig. Uklarheder i målsætningen skaber uklarhed i motivationen. Typiske svar, jeg vil gøre mit bedste. Så må vi se hvor langt det rækker. Er det målsætningen, rækker det næppe særligt langt. Målet skal være bevist. Et bevist mål er derfor et mål, du tror, du vil arbejder hen imod. Målet skal være tydeligt. Målet skal have tiltrækningskraft. Målet skal være accepteret fuldt ud. Selvtillid opbygger man ved at træne tre faktorer, kontrol, det at føle sig stærk og føle sig tryg.
 
Hvis du ikke nyder eller lære at nyde din træning, vil du ikke forblive intens, og du kan ikke opretholde kvaliteten i din træning, så er det ligegyldigt hvor mange mål du har. Jeg gør det her fordi det gør mig glad, jeg kan bedre lide mig selv. Det giver en god selvtillid. Det er vigtigt at have et mål at arbejde hen imod. Det nytter ikke noget, bare at sige et eller andet og så kalde det et mål. Som løber uanset niveau, du må stille høje krav til målsætningen, ellers vil det simpelt hen ikke fungere som et mål.
 
Sportsfolk sætter sig hele tiden nye mål, når de søger nye udfordringer. Hver gang atleten sætter nye mål udsætter hans sig for usikkerhed. Hvis atleten kun sætter sig mål som skaber tryghed, vil det standse hans udvikling. Den der søger udfordringer og spænding, trives ikke med status quo.
Det resulterer i tilbageholdenhed i forhold til at søge nye ufordringer, spænding og i det ukendte. Den der søger tryghed, har brug for støtte, omsorg og omtanke, hvis tingen skal lykkes. Mens den der søger spænding og udfordringer, kræver aktiviteter omkring sig, for ikke at blive rastløs.
Selvtilliden er mange gange en forudsætning for mange andre faktorer. Du har lettere ved at koncentrere dig, lettere ved motivere dig selv, formen påvirkes i positivt retning, nervøsiteten reduceres og humøret stiger. Du har følt dig ubetinget accepteret som person, både i medgang og modgang. Dit forhold til dine kammerater har indflydelse på selvtilliden.
Selvtillid bygger på succes. Det er væsentlig lettere at opbygge sin specifikke selvtillid, end at reparere på den grundlæggende. Skal det lykkes afhænger det af, hvordan dine omgivelser reagere på din succes, kammerater og forældre. Støtte i modgang er utroligt vigtigt.
Presset og vigtigheden på de ting der påvirker os. Det er ikke sikkert du vil erkende, hvor meget de pressede ting påvirker vores valg. Hvor god er du måske til at ignorere, når du gør noget vigtigt for dig selv. Hvor meget præger eller styre presset til dit liv? Gør du det du er presset til, eller gør du det, der er vigtigt for dig selv. Et nej, kan være lige så godt som et ja.
Her til sidst.
 
Nu håber jeg, til jer der har haft en lidt anden løbeoplevelse her på det sidste, at I vil drømme lidt tilbage, på nogle af de store oplevelser vi har haft samme. Prøv lige at læs det igen, men prøv at ret dig lidt dig op først, for du har ingen grund til at hænge, eller give op, piv piv. Godt, læs det så igen.
Pas på med at tage store beslutninger når du er presset eller er i krise, vendt til du er i balance igen.
Af. Knud Tønner.
SideWalk webbureau - weblsninger og sgeoptimering