Nyheder

Referat fra kaffem?det.d.2/9 ...

Pulszone-beregner

Teampuls - pulszone - beregner
Beregn dine pulszoner


Pace-tabeller

Teampuls - Pace - tabeller
Pace-tabeller - se dem her


Galleri

Teampuls - Galleri
Se mere klik her


Teampuls - Galleri
www.fitnessfritid.dk

Hanne Asmussens beretning.

                           Beretning fra Berlin Marathon 2009, af ”Donna Paula” (Hanne Asmussen)
Vil gerne følge op på Anne Mette’s rigtig gode beretning af hendes løb i Berlin , med en lignende :o)
Engang midt i sommerferien bød muligheden sig for at købe et nummer til Berlin M.
Jeg slog til, selvom jeg kun har ”ambitioner” om at løbe 1 M løb om året. Havde løbet Copenhagen M i maj
Jeg fortryder ikke et sekund min måske lidt ”friske” beslutning i sommer om, også at løbe Berlin M.
Berlin M 2009 blev ikke et P. r løb for mig. Det til trods, blev det alligevel et løb hvor jeg først og fremmest fik medaljen med hjem (meeeegt vigtig ) men det blev også et godt løb hvor jeg mødte nye udfordringer, blev lidt klogere, fik lidt mere løbeerfaring med mig hjem.
Berlin M , blev mit 8 løb af denne ”kongeetape”, som man vel med rette kan kalde et maraton for at være:o) 
1-10 km
 
 
Bliver ”skubbet” ind i menneskemængden fra en lille sti i skoven. Hold da op, G blokken vil nogen tid endnu stå klart i min hukommelse. Foran mig svejer en 4.30 t ballon i luften.Uhh , ville så gerne frem at stå ved en 4 timers ballon – men, forget it baby -  alt var totalt pakket, tæt af mennesker hele vejen rundt. Fornemmer lige et split sekund, at dagens løb godt kunne gå hen gå hen at blive en udfordring. Men har før prøvet at starte bagud og så løbet mig op til en god sluttid.
De første 10km ”går” for langsomt. Det er meget svært at komme fremad og få gang i sit løb. Pulsen ligger næsten 10 slag under ”normalen”. Høj koncentration nødvendig, idet løberne flakser ind og ud imellem hinanden. I denne del af løbet tages der tages fotos, tales i mobil og der bliver krammet familier og kærester undervejs. Svært at finde egen rytme. Men videre, bare videre, siger stemmen indeni.
Ved væske/energi depot ved 10km glider jeg i ”bananmosen” og må en tur i ”canvassen”, kommer hurtig op og ind i ”køen” igen. Kan alligevel mærke at det stunt hænger i benene de næste par km.Jeg var sikkert ikke den første og nok heller ikke den sidste, der ville få ”mosen” at smage den dag. Der var meeeeget glat og smattet ved de depoter, når 30.000 har været forbi før én selv. Men sådan kan et løb også være.
 
10-20km
 
Weiter laufen og  stadig positiv oppe i hovedet:o) Ser fremad, prøver (stadig)at finde rytme.
Løberne foran sænker tempo, hvad nu? – ok, it is showtime, again :o)Denne gang skal der tages fotos, men i baglæns løb!! ”Fotografen” undskylder med et kort, entshuldigung.
Han er svært at komme udenom, bliver nød til at ændre tempo, nedad ,shit.
Ved 15 km, igen væske og nyt ”banandepot”. Denne gang lister  ”Donna Paula” sig igennem og bliver på benene :o)
Løber videre, frem mod 20km. Det flyder ikke optimalt, man kan fortsat ikke komme ordentlig fremad. Flere løbere har travlt med at afgive deres ”positioner” på deres mobil :Hallo, jah ich bins, ich habe  gerade 18 km passiert , SUPER  und tüss
Tæt på 20km, ”Donna Paula” finder hendes hemmelige våben i-poden frem for at komme lidt ”væk” fra alt virvar. Løber og overvejer om et eller flere væskedepoter skal droppes nu, men kan mærke at der er brug for at få fyldt de små løbeflasker op efter hver 5 km.
”Donna Paula” bemærker at Dodo’s  på ipoden i dag ikke den vanlige magiske løbeeffekt…..hmmmm
20-30km
 
21.195km, ja ja ja  så er den halve distance er nået. Mellemtiden ligger til at komme ind på 3.58.
Koncentrerer mig om at løbe 5km af gangen. Ude ved 25km møder jeg pludselig et væsen, som sætter sig på min højre skuldre. Vi starter en længere ”dialog” med hinanden. Det lille væsen virker flink nok i starten. Men hen imod de 30km begynder det ligesom at få horn i pande og spyd hånden (ha,ha) .Det begynder at prøve at  overbevise mig at det her er da noget af det mest forrykte man kan udsætte sig selv for. Da jeg bliver bevidst om dets planer, prøver jeg at verfe den væk. Det viser imidlertid at den lille ”djævel” er svære at komme af med, end som så.
Fra 30 til 40km henvender den sig jævnligt til mig igen og igen, uha & pyha :o)
30-40 km
 
 
30km, godt så, for nu begynder det for alvor at ”gå den anden vej”, altså imod mål.
Tager mig lidt extra tid ude ved 30km, til at få fyldt godt på ,vel vidende om at jeg er bagud, at de 4 timer snart kan overskrides. Men der skal bare tankes op for at nå ”hjem”.
Det holder hårdt fra nu af.
 Jeg tager stadig 5 km ad gangen og roser mig selv for hver km jeg når forbi.
Vi løber fortsat i nakken af hinanden fra 30-40km. Som km langsomt skrider frem, bliver flere og flere mærket flere og flere stopper op, også lige foran én. Ret træls nu, hvor man selv er ved at være ”done”.
Djævlen på min skulder er der stadig og den er bare ond nu. Vi nærmer os 38km. Den lokker og lokker, opfordre mig virkelig til at droppe ud af løbet.
 38KM -  hva’ sker der?  Er der her ”MUREN” står??? Roooolig nu, ingen panik , så må vi  ned at   ”powerwalke ”lidt  men ikke gi op, ikke gi op – ”kun” sølle 4km igen kom nuuuuu -
Går forbi 39km skiltet. Løber lidt igen. Tæt ved 40km, går lidt igen.
Passere 40km på 4 timer - lille nedtur her kommer altså ikke ind under 4 - men får  slået den lille grimme djævel på min skuldre ihjel  en gang for alle:o) Kommer op i løb igen, imod BRANDENBURG TOR, JAAAHHHH.
Er bare glad nu, de 42.195km og medaljen er inden for rækkevidde. At det bliver min B.R = bund rekord på 4.12, havde lige i det øjeblik mindre betydning, jeg var bare glad for at kunne øjne mål skiltet i det fjerne.
Dagene er gået og dette M løbs oplevesler har sænket sig i kroppen.Om jeg er færdig med at løbe maraton, nej da. Der er en ” ommer” :o)
Til sidst en stor hilsen og tak  til hele ”Abenstern” teamet .Ikke mindst til Reise sturmbandfuhrer S.Skakke, som havde ydet er godt stykke arbejde for at vi andre bare kunne nyde :o)
Hilsen ” Donna Paula”
 
 Af. Knud Tønner
Postet 26/09 2009
 
SideWalk webbureau © - webløsninger og søgeoptimering